Inspanningsproeven

Sportmedisch

1. Labotesten

Deze testen bestaan uit:

  • Invullen van een ‘informed-consent’: Door dit formulier te lezen en te ondertekenen verklaart de sporter dat hij voor de arts geen medische informatie achterhoudt, zich akkoord verklaart met het testprotocol, en zich bewust is van de mogelijke risico’s van de test.
  • Bepalen van lengte, gewicht, BMI, en het meten van de bloeddruk
  • Berekenen van je vetpercentage
  • ECG in rust (Cardio Controle Welch Allyn)
  • Inspanningsproef op de fiets (Monark Ergomedic 839 E) of op de loopband : bij toenemende weerstand worden continu het hartritme, het ECG en de melkzuurconcentratie/lactaat gevolgd om een idee te krijgen van je basisconditie , van het aanpassingsvermogen van je lichaam aan een inspanning en van het verzuringsvermogen. Na de test worden de resultaten besproken en krijg je hiervan een verslag en enkele trainingsrichtlijnen mee.
  • Optie: Een algemeen bloedonderzoek en urine-onderzoek kan worden uitgevoerd met extra aandacht voor ontstekingsparameters, het bloedbeeld ( het aantal rode en witte bloedcellen, het hematocrietgehalte, …), de ijzerstatus, lever- en nierfuncties, vitamines en electrolyten, suiker- en cholesterolgehalte, …
  • Als de vorige testen extra onderzoeken zoals oogonderzoek, longfunctietesten, evaluatie van biostatiek en biodynamiek, EEG,… vereisen, zullen deze gepland worden.

TEST 1: 110 euro

test zoals hierboven besproken

bespreking door sportbegeleider Geert 

TEST 2: 155 euro

test zoals hierboven besproken

bespreking en advies door dr Sam Vermeire

 

2. Veldtesten

Indien gewenst of indien nodig, kunnen ook veldtesten uitgevoerd worden. Dit zijn testen tijdens de eigenlijke sportbeoefening in de specifieke omstandigheden. Deze gebeuren dus steeds op locatie: looptesten op parcours of atletiekbaan, lactaatmetingen na ploegtrainingen, na intensieve intervaltrainingen, …

Zo kan je zelf of in samenspraak met je trainer de trainingen beter aanpassen, zo kan de trainer enkele spelers aangepaste of alternatieve trainingen voorstellen en zo kan bijvoorbeeld voor wielrenners een meer ideale klimpols bepaald worden.

 

 

Medewerker Geert Van de Heyning zal de testen mee afnemen en bespreken .

Voor deze testen kan geen terugbetalingsattest voor het ziekenfonds geschreven worden.


Gelieve voor een afspraak een mail te sturen naar info@corporesano.be , alsook het type test (1 of 2) te vermelden .
U krijgt dan verschillende, mogelijke data teruggestuurd waaruit u kan kiezen.
Nadien volgt nog een mail met de bevestiging en alle informatie.